Wie ik ben

Ik ben Eveline van Lith, sinds 1994 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Eerst als maatschappelijk werkende en later als psycholoog en mediator binnen verschillende werksettingen. Mijn eerste psychotherapie opleiding (1997) was de opleiding tot systeemtherapeut die mij gevormd heeft als persoon. Klachten zijn vaak te begrijpen als je breder kijkt en de directe omgeving betrekt bij de behandeling. Bij Altrecht (grote GGZ instelling Utrecht e.o.) heb ik werknemers behandeld met psychische klachten waarbij de werksetting betrokken werd. Tevens heb ik daar de opleiding tot GZ psycholoog gevolgd. Vervolgens heb ik heb ik 7 jaar lang bij Molemann (GGZ instelling) in Amersfoort gewerkt. Voor mij voelde Molemann als thuiskomen: kleine teams, korte lijnen waar systemisch gewerkt werd. Ik heb bij Molemann aan de wieg gestaan van het ehealth programma Therapieland. In die periode heb ik mij verder geschoold als systeemtherapeut (EFT) en cognitief gedragstherapeut (schematherapie en EMDR). Als mediator heb ik intensief samengewerkt met de Rechtbank Utrecht (2005-2016) wanneer het gaat om complexe scheidingen. Ik heb me als mediator geschoold als bijzonder curator en strafrechtmediator.

Vanwege mijn verhuizing naar Oosterbeek in 2017 ben ik van baan veranderd. Sindsdien heb ik een eigen praktijk en ben ik als psycholoog en psychotherapeut op twee verschillende locaties werkzaam.